szentjobb.jpg

Éljen augusztus 20!
Avagy belegondoltam, kit is ünneplünk a nyár végén?

Attila alaposan ráijesztett Európára, mikor Róma kapuit ostromolta. A berezelt I. Leo pápa inkább kiürítette a kincstárát, csak ne kelljen szembenéznie a Magyarok nyilaival. A végigrabolt országoknak tennie kellett valamit, hiszen egy kalandozó nép politikailag mindig is kiszámíthatatlan volt.

És lesz is.

A pápa birodalmának cselszövői megvesztegették a hatalomvágytól fűtött Gézát, aki Taksonytól bitorolta el a fejedelmi trónt és akit második felesége Adelhaid lengyel hercegnő terelt az európai birodalom és a kereszténység felé. Géza fejedelem fia az ifjú Vajk német papok hathatós segítségével már nyugati értékrend szerint nevelkedett. Elkötelezettsége végső pecsétjeként összeházasodott Civakodó Henrik bajor herceg lányával. Így már jogosan vonultak német csapatok a fejedelemség területére.

Innen már csak egy lépés volt a polgárháború.

Géza halála után Koppány, aki az ősi szokás szerint jogos utódja volt a Hun trónnak már nem adta olyan könnyedén jussát. Vajk a három éves polgárháború alatt - a pápa segítségével és áldásával - halomra ölte a külföldi haderő a radikális nacionalistákat. Kegyetlensége nem csak a magyar törzsfőket, de saját családját sem kímélte. Hataloméhségében minden lehetséges riválisát lemészárolta. Mint minden diktátor ő is kiélvezte hatalmát és kiszolgálta azokat, akiknek azt köszönhette. Könyveket égetett és ellenállókat négyeltetett fel.

Európa megszállta a Hun fejedelemséget. Koronát és keresztény nevet is a pápa adott Istvánnak, aki ekkor már Magyarország korlátlan és a katolikus egyház által felkent diktátora.

De a nép nem felejtett. Hunok ősi szokásai szerint, az árulók jobb kezét levágták. István jobbja sem véletlen nem maradt a halott test mellett. Csupán a római ideológusok gyártottak az áruló mumifikálódott jobbjából szent ereklyét. Hiszen nem őket árulta el, hanem a Hunokat.

Nekik.

Akkor most kit is ünnepelnek tulajdonképpen európa-ellenes, szíttya-fasiszta, nagymagyarjaink?
Valakit, aki beintegrálta kalandozó elődeinket Európába?
Aki ráerőltette népére egy külső hatalom gazdasági, politikai értékrendjét és szokásait.
Aki odaadta nyugatiaknak a Magyar földeket?

Valakit, aki ha ma élne már régen kikáltottak volna magyarellenes hazaárulónak.
Tüntetnének ellene és nem a zászlaja alatt masíroznának.

Szerintem...


Szerző: Kökényesi Gábor  2012.08.19. 12:00 komment

Címkék: vélemény szerintem...

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr754719960

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.21. 10:24:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása