Honnan tudod, hogy épp hazudik a politikus?


Politikailag kissé naiv vagyok, mert még mindig hagyom magam meggyőzni és meghatni. Ezt a hibámat már többször is be kellett látnom. Legutóbb mikor megtalált egy új párt, új szlogenekkel. 

Már a nevükkel is egyet tudtam érteni, mert hiszem, hogy lehet más a politika. Na de lehet-e más a politikus!? Igyekeztem jobban megismerni a céljaikat. Kérdeztem. Konkrétan. De szigorúan csak általánosságokban válaszoltak. Fából-vaskarika sumákolás volt minden szavuk. 
Ebben sem különböztek a többi párttól.

Aztán megkértek, hogy segítsek nekik ajánlócédulát gyűjteni. Ez természetes, ha valaki ténylegesen is tenni akar egy célért. Már csak arra lettem volna kíváncsi, hogy melyik képviselőjelöltjük jár velem lakásról-lakásra, hogy megmutassa magát leendő választóinak. A válasz kicsit meglepett, mert nem illett a hangoztatott jelmondatukhoz. Menjek egyedül, mert ilyesmire a jelölteknek nincs ideje. 
Ebben sem különböznek a többi párttól. 
 
Ezek tényleg azt hitték, hogy helyettük tartom a hátam, ha a választók – akikkel nap, mint nap találkozom - esetleg rajtam akarják elverni a rajtuk pihenő port? Ennek az elavult választási rendszernek pont az lenne a célja, hogy a képviselőjelölt személyesen megismerhesse azokat, akiket elvileg képviselnie kellene. Ezért csak azt válaszoltam, amit nagyapám mondott volna ebben a helyzetben. A saját hímtagjukkal verjék a csalánt! 
Ebben sem különböznek a többi párttól.
 
Aztán észrevettem, hogy olyan szervezetek csapódtak hozzájuk, akikről évek óta tudom, hogy csak a megélhetési humanistáikat akarják mozgalmáraikkal eltartani. Ők azok, akik erős érdekeltséget szerezhettek a fáklyaiparban, mert most már szinte minden évszakban szerveznek egy mutatós békejel showbusiness-t. 
Mi ebben nekik az üzlet? Az, hogy a résztvevők kezébe nyomott párszáz forintos fáklya darabjáért pár ezret kérnek. Majd a befolyt összegből élnek a következő - nemes eszmeiség álcájába bújtatott - performance-ig. 
Ebben sem különböznek a többi párttól.
 
Az emberek pártpolitikai csalódottsága kézzelfogható. Ezt használja ki egy-két képmutató szerencselovag, aki egy kicsit sem más, mint a többi politikus. 
 
Mert mozog a szája.

 

Szerintem… 

 

 

 

(Persze a fent említett személy vagy szervezet csupán a képzelet szüleménye. 
Valódi élő alakokkal való hasonlósága csak a véletlen műve lehet)

 


Szerző: Kökényesi Gábor  2010.02.14. 22:20 6 komment

Címkék: szerintem...

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr451758737

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet más a politikus... ha rákényszerítjük 2010.02.15. 23:07:13

Nem vonom kétségbe, hogy Gábor igazat beszél. Szomorú, ha igaza van.Gondoljuk végig, hogy mi, választók milyen helyzetben vagyunk.Vannak azok, akik már becsaptak minket. Akár többször is. Ha bennük bízunk ismét... hát magunkra vessünk. Egy szavunk sem ...

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.15. 08:17:49

A Viktor mondjuk megmondta, hogy nem hazudik.
De inkább hallgass House -ra, Ő meg azt mondja mindenki hazudik.

marós 2010.02.15. 09:09:08

Gy.f. megmondta, hogy ő hazudik, méghozzá a nap minden szakában, ezeket fel is sorolta. A bértollnokai a mai naig állítják, hogy ez valóban egy igazságbeszéd volt. A valóság az, hogy az egész mszp politika a hazugságra épül, tehát a bértollnokok is hazudnak.

lüke 2010.02.15. 18:08:50

az i betüböl:)
az igazság és a gazság közt ez a különbség:)
s intellektuálisan: szerintem

[eon] · http://szazhetvenhat.blog.hu 2010.02.17. 02:14:33

Egyébként az LMP minden jelöltje kopogtat, és cédulát gyűjt.

greybull 2010.02.17. 14:50:23

természetesen mindenki hazudik és elég sokat hazudik. Az igazság az oázis a hazugság nagy-nagy sivatagjában! A kérdés, hogy miben és mekkorát hazudik valaki? Jelentéktelen köznapi dolgok hazugsága - olaj a mindennapi élet tengelyére, enélkül az élet kegyetlenül csikorogna. Az embereknek,a közösségnek fontos, lényeges dolgokban való hazugság: hazugságbűn. Természetesen Orbán is hazudik, mint mindnyájan - de olyan ügyben, ami a közösség számára fontos és lényeges volt én még nem láttam hazudni, úgy, mint ahogy ezt Gyurcsány és bűntársai napi rendszerességgel és rutinnal tették és teszik mind a mai napig. Ha visszanézem egy napomat: nos - 70% hazugság, füllentés, elhallgatás, csúsztatás - 30% igazságszerűség. Ez a bejegyzés is ebbe a 30%-ba tartozik.

Kökényesi Gábor · http://jerrymouse.blog.hu/ 2010.02.17. 21:54:13

Kedves Nándi!

Nem tudom miből vontad le azt a következtetést, hogy a blogom bármelyike is az általad védett LMP-ről szól.
Egy jelenségről írok. Lehet az bárhol és bármikor.
Egyetlen szervezetet vagy szereplőt nem nevezek nevén. Ha mégis magatokra ismertetek az nem biztos, hogy az én hibám.

Azt pedig végképp nem értem, hogy a levelezésünknek mi köze a bloghoz és miért akartál - egyoldalúan, levéltitkot sértve - nyílvánosságra hozni egy magánlevelezést.

Gondolkodj el egy kicsit az eljárásodon!
Ne kapkodj!

Maradok tisztelettel:
KÖKÉNYESI Gábor
süti beállítások módosítása