A miniszterelnök elmeállapota lett az ellenzéki propagandagépezet új céltáblája.

 
Megfigyelhető, hogy hetente akad egy új gumicsont, amit nagyon ügyesen bedobnak a köztudatba az ellenzék médiakatonái. A legújabb az, hogy Gyurcsány elmebeteg. Elmebeteg, mert nem hajlandó önként és dalolva átadni a kormányzást. Nem normális, mert harcol a gazdasági válsággal és próbálja kirántgatni a kátyúból az ország szekerét.
Ha ez betegség, akkor igazán lehetne ragályos.
Ezalatt nagy plénum előtt az ellenzék vezére elmondja, hogy azt a Kánaánt, amit ők felépítettek a kormányzásuk alatt, azt a szocialisták pokollá változtatták. Tudom, hogy bennem van a hiba, de én kicsit másképp emlékszem a dolgokra.
A Horn-kormány azzal húzta ki a gyufát a választóknál, hogy bevezette a Bokros Lajos által fémjelzett csomagot. Nagybajuszos barátunk annyira nem értett már akkor sem a gazdasághoz, hogy a világbank felkérte egy vezető beosztásba és mostanában az MDF is soraiban szeretné tudni. Sajnos sokan nem értették meg a lényegét a dolgoknak, mert a szocialisták kommunikációja akkoriban sem volt a legerősebb. Az ország szépen megindult felfelé a lejtőn, ennek kézzelfogható jeleit később mindenki láthatta. Az Orbán-Torgyán kormány ígéretéhez hűen eltörölte a tandíjat. Ez tény! Bevezette helyette a tanulmányi hozzájárulást. A felsőoktatásban tanulók - finoman fogalmazva – meg lettek vezetve. És nem csak ők. A fiúk két kézzel osztogatták a híveik zsebébe az adóforintokat. Persze lepapírozva és mosolyogva.
A kézi-vezérelt „szakmai” kormányzás annyira lelassította a dolgokat, hogy szinte mozdulatlanul állt minden. Egy előkészített döntést a kancellária jóváhagyása nélkül nem írhatott alá a szakminiszter. Tehát a szakmaiságot egy személyben a miniszterelnök képviselte a gazdaságban, a kultúrában és az oktatásban is. Gomba módra szaporodtak a hivatalok bár a kampányban – ennek is - az ellenkezőjét ígérték. Az emberek pedig sem nem vakok, sem nem hülyék.
Még ha ezt terjeszti is a média. Látták, hogy átverték őket. Látták, hogy a szemükbe hazudott Orbán Viktor. Látták, hogy a kikupálódott ügyvédbojtárok mindent lepapíroztak és ezzel jogszerűvé mosdattak. Diktatúra volt ez a rosszabbik fajtából. Ez a jog diktatúrája volt. A papíroké és a bürokráciáé. Látták a polgárok, de nem tehetnek semmit. Vártak. Várták a választásokat.
Kettőezer-kettő.
Felreppent a hír, hogy a miniszterelnök agya - a választási bukását látván - annyira elborult, hogy fékezhetetlen dühében megütötte szeretett feleségét. Anikónak állítólag eltört az állkapcsa és azóta a Kútvölgyi kórház egyik szobáját kormányőrök őrzik. Valahogy ez a hír nem lepett meg senkit. Ezt kinézték az addigra nyilvánvalóan cezaroman jegyeket viselő apró emberből. Később viszont folytatása is lett a dolognak. Hírek egy bécsi elmeklinikáról. Több hetes kezelésekről és egy szemmel láthatóan megtört ember belsővívódásáról. Szinte sajnáltuk, hogy mennyire nem tudja kezelni a vereséget.
Most jött el a pitiáner bosszú ideje. Lejárató-hadjárat. Amikor párbeszédre és összefogásra lenne szükség. Mikor le kellene ülnünk és közösen megoldanunk a válsághelyzetet. Ehelyett még mindig a szakadékot mélyíti az ellenzék vezére. Az adók csökkentését az ingatlanadó eltörlését követeli miközben közeli politikustársai - ezalatt helyi szinten - pont az ellenkezőjét teszik. Bevezetik az ingatlanadó mellé az önkormányzati építményadót. Tehát ugyanazt teszik, mint anno. Miközben sulykolják az emberekbe, hogy ők a megoldás minden problémánkra és ők eltörlik ezt meg azt, ezalatt más nevet adva az ennek és annak még súlyosabb terheket pakolnak ránk.
Akkor ki az elmebeteg?
A miniszterelnök?
Mert felajánlja a konszenzust, amit az ellenzék diadalittasan utasít vissza? Mert magára hagyva folyamatosan keresi a megoldást? Mert őszintén kimondja, hogy akkora a baj, hogy csak közösen tudjuk megoldani. Nem elég hozzá az ország egyik fele.
A szavazópolgár?
Mert teljes identitászavarban kell lennie? Mert nem érti, hogy mitől baloldali a kapitalista és mitől szocialista egy szélsőjobboldali? Mert fél kimenni az utcára a nyolcadik kerületben? Mert ha feljelentést tesz, akkor a végén őt büntetik meg? Mert próbál becsületesen élni? Mert nem hisz sem a reklámoknak, sem a híradóknak?
Az ellenzék vezére?
Mert a saját ambícióit elébe helyezi az ország érdekének? Mert azt hiszi, hogy az emberek már nem emlékeznek a simlis ügyeire? Mert képtelen csapatban játszani, ha nem ő a kapitány? Mert rangon alulinak tartja mezei képviselőként megszólalni az ország házában? Mert csak egy cél lebeg a szeme előtt?
Akkor ki az elmebeteg?
Én!
Mert leültem és meghallgattam mindegyik oldal érvelését. Mert nem tudok egyik oldallal sem azonosulni. Mert leírtam a véleményem.
 
Szerintem…

Szerző: Kökényesi Gábor  2009.03.08. 11:30 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr56988924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rózsa Misi 2009.03.08. 16:53:37

Szerintem sem normális a Gyurcsány. Na de ez nem jelenti azt, hogy Orbánt valami tévedés folytán normálisnak fogom tekinteni. Pont az az ország egyik nagy tragédiája, hogy két elmebeteg és a mögöttük lévő két destruktív populista párt feszül egymásnak, ami elveszi az ország lehetőségeit rendre.

Sajnos nyomát sem látom annak, hogy Gyurcsány és a jelenlegi impotens kormány bármit tenni akarna valóban, amit tennie kéne. Ahogy a Fidesz részéről sem látom, hogy az ország érdekében a végrehajtandó reformok mellé állna.

Alapvetően nagyon unom már amit a Fidesz és az MSZP művel ebben az országban. Elmehetnének már.. pihenni kicsit hátrább.

Hurkacsárda 2009.03.08. 17:53:42

1., Mindkettő azért lehet szabad levegőn, mert bezárták a Lipótot.

2., Válasszuk azt, akivel még szóba állnak külhonban.

3., Aki sajnálja Viki barátunkat, zarándokoljon el Szabhegyi házához és ott sajnálkozzon, hogy szegénynek tényleg milyen rosszul megy a sora. Sokat nem megőrülnének tőle, hanem a fele karjukat adnák oda. Mindezt a jólétet úgy ,hogy nem jár be a munkahelyére és erre ösztökéli tanult kollégáit is. Normális ember, ha nem dolgozik, nem is eszik. De legalább is kirúgják az állásából. Persze Ő ezt is megteheti, mert már bizonyított, ama remek 4 évben, amit Torgyád doktor nyert neki. Akiről persze előtte azt hazudtuk, hogy nem elegyedünk vele. A legnagyobb pszichás betegség a megalománia. Na, meg még a törpe növés is rásegít. Láttunk rá elég példát a történelemben. Aki akar szavazzon rá, aztán majd éljen jobban, mint most. a nagy VEZÍR majd kivezet minket a slamasztikából. Lár, hogy én egy szavát nem hiszem el.

Apfelbaum Ogmánd 2009.03.11. 21:54:50

A Gyurcsány Ferenc nevű tényleg Borderline szindrómás pszichopata, ráadásul kriminogén( bűnöző hajlamú) hibbant.

Te, ügynök-arcú Kökény, ezt semmivel nem tudod ellensúlyozni, mert ezt én 2 gyakorló pszichiátertől hallottam - közvetlenül.

Apfelbaum Ogmánd 2009.03.11. 22:04:16

@avocado:

Folyt.

Íme, csak egy post, ami egy HV cikket közöl két és fél év után újra.

Kemény.

harci.blogter.hu/326374/egy_felresikerult_elvtars_pszichiatriai_korrajza

Rendőrálat · http://onoguristan.blogspot.com 2012.02.06. 14:45:39

@Rózsa Misi: Te, Misi IS ELMBETEG!

A legkonkrétabb, IRL-információm van, miszerint az akkor még létező OPNI egyik könnyebb mentálhigiénés "képzésén" vett részt!

A blogger valami bukott SZADESZOS, kár érte, arca értelmes, jó turáni szittya harcos lehetne...

De FLETÓ valóban kóros elmeállapotú. 2005 tavaszán erről cikk jelent meg a Magyar Nemzetben, kettő darab klinikai pszichiáter vtollából.

Tourette-kór, beteges hazudozás, magalomán hóbortok, MÉLYSÉGES NÁRCIZMUS, ezek
PARANOID tünetek, de Feri épp a határvonalon áll: már nem komplett, de még nem teljesen zakkant.

S most egyetlen pártját "KOALÍCIÓNAK" nevezi, ami fogalmilag képtelenség:

s hát egy biológia-földrajz szakos általános iskolai tanártól többet várunk!

Mert FERI NEM KÖZGAZDA: általános iskolai tanár,
aki a pécsi tanárképző kar KISZ-titkárából az egész JPTE Kisz-titkárává lépett elő, főállásban,
s első diplomája után is benn maradt az egyetemen.

DE HA már ott van, állásilag, hát a Közgazdaságtudomámi Kart is felvette.

ÉN LÁTTAM, tehát tudom: SZET-esek, zsaruk és párt-nomenklaturisták AKKOR IS ÁTMENTEK és lediplomáztak,

ha süketek voltak, mint az ágyú,
szétesettek, mint a volokalamszki országút erős gépágyú tűz alatt;

s buták, mint Czinege Lajos...

Na, ILYEN közgazdász a Feri.

S ez a gyakorlatban igazolódott is: mert az államtól szemérmetlenül lopni,
meg az anyós elnökölte kereskedelmi bank (MHB) hiteléből "sponteánu" privatizálni,

az nem "üzletemberség", hanem BŰNÖZÉS!!!
süti beállítások módosítása