Úgy látom, hogy a kampányoláshoz ugyanúgy mindenki ért, mint a focihoz, de a kedvenceim a kampány „szakemberek”.

 
Ők a tévedhetetlen istenek.
Ők. Akik csak másolják a külhonban jól bevált módszereket, de valahogy ezek is - mint azok a szappanoperák, amiket magyarítanak - buknak, mint az Ember tragédiája a Pinceszínházban. Sajnos eredeti ötletük olyan kevés, mint a kreativitás egy vasgolyóban.
 
Mégis ott vannak a pártok körül és osztják az észt.
Velük nem tudok és nem is akarok versenyezni. Hiszen ők azok, akik garantáltan tudják, hogyan kell vert helyzetből megnyerni egy választást.

Jómagam csak azt sejtem, hogy hogyan kell elveszíteni!
 
A legfontosabb dolog, hogy miután hatalomba kerülsz, azonnal felejtsd el mindazt, amit a kampány alatt megígértél! Első lépésként emeld meg a saját tiszteletdíjad és bújj el alaposan a mentelmi jogod mögé! Azaz vedd fel jól megérdemelt fizetésed és mosd kezeidet! Ha valaki megkérdezi szombaton, hogy miért nem dolgozol, akkor mondd, hogy zsidó vagy! Ha ugyanezt vasárnap kérdi, akkor legyél keresztény! Hétköznap meg ne menj emberek közé!
 
Ha kormányon vagy hozz olyan rendeleteket, amik tuti kiverik a biztosítékot! Vezesd be a tandíjat és az ingatlan adót! Vedd el a családi-pótlékot és a fiatalok szaporodási-kedvét! Adóztasd meg az adó adóját is! Ájtatos képpel a túlfizetett egészségügyből vedd ki a pénzt és add a csóró bankoknak!
Hadd hulljon a férgese!
 
Eközben élj nagyvilági életet! Vásárolj autókat és folyamatosan duzzaszd az államapparátust, hogy eltarthasd a pártod és a csatlósok hűbéreseit! Kiküldetésben utazz el a világ összes stratégiailag fontos adóparadicsomába és exportálj cseresznyét! Vigyél dinnyét a görögöknek és kengurut Ausztráliába!
Ezüsthajón.
 
Ha hibázol, azt fogjad az ellenzékre és az addigra már baromi nagyra dagadt válságra! Mert ha már egyszer beleültél abba a piros bársonyszékbe, akkor történjék bármi is maradj ott! Aki kritizálni mer, azt hallgattasd el!
Töröld el a demokrácia nyilvános intézményeit! Az országgyűlés munkáját fedje szürke homály! A kormányét pedig vak sötét! Az állampolgár csak annyit lásson, ami rá tartozik. Semmit! Mert ha nem tud dolgokról, akkor nem tud kritizálni sem. Hiszen amiről nem beszél, az nincs is. A sajtó pedig éljen a bulvárból ne a belpolitikából! Árasszák el a médiát a néphülyítő sorozatok és a semmiről sem szóló kibeszélő bebeszélők!
Ez kell a népnek!
Oszt had éljenek!
 
Gondolj a jövődre is!
A szakmai tanácsadókra kapott béreket bő kézzel osztogasd szét a pártalapszervezeted hangadói között. Így a következő alkalommal is jelölt maradhatsz.

Soha ne állj szóba a választóiddal! Ha mégis akkor csak a pártod szimpatizánsaival találkozz! Így reális képet kaphatsz a választási körzetedről és az emberek hangulatáról. De legbiztosabb, ha nagyívben kerülöd a körzeted!
A választásokig.
 
Aztán a kampányban mintha kicseréltek volna. Szólíts le mindenkit, aki arra jár! Persze a bevásárlószatyroktól megrogyott háziasszonyokat - ha lehet - hosszú percekre tartsd fel! A nyugdíjas pedagógusokat ellenben kerüld, mert ha ők rákezdenek, akkor negyvenöt percig mondják megállás nélkül.
Annyira vannak kalibrálva.
 
A kopogtatócédulákat zsebpénzért gyűjtesd be a környék hajléktalanjaival. Te még véletlen se kopogj be sehová, mert még meg és felismerhetnek! Ha mégis bevállalod, akkor szerényen vigyél magaddal egy kétajtós szekrényt. Ha megkérdik, mondd, hogy távoli rokonod!
 
Ha lehet, ragaszd tele a körzeted a plakátjaiddal, hogy lássa a csóró nép mire költöd az adójukat! Ezt persze tetézheted, ha egy hosszú limuzinnal járod be a környéket és a tetőablakból kilógva egy tucat félmeztelen hölgy társaságában integetsz az óvódásoknak és a kisnyugdíjasoknak.
 
Csak olyan eseményen jelenj meg, ahol beszélhetsz! Ilyenkor szorgosan szapuld az ellenjelölteket és ígérd meg, hogy ha te odakerülsz, akkor minden másképp lesz! Azt persze mélyen titkold, hogy miben lesz más! Véget nem érő körmondatok és érthetetlen kifejezések jellemezzék a beszéded.
 
Ha lehet, fenyegetőzz akasztással és népirtással! Az sem baj, ha a nyugdíjasoknak beígéred, hogy mindig lesz nekik kenyér. Azt viszont csak a fiataloknak mondd el, hogy az a kenyér, amit az időseknek ígértél az száraz lesz!
A többit bízd a nagyijukat féltő unokákra!
 
Aztán ha veszítesz a választásokon, magyarázd meg a népnek és a pártodnak, hogy te tulajdonképpen nyertél! Igaz az eredmények nem ezt mutatják, de azok csak számok. A felelősség nem a tiéd!

Hogy kié? Senkié.
Illetve a választóké.
 
És minden marad a régiben.
 
Szerintem… 

Szerző: Kökényesi Gábor  2009.05.13. 22:15 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr141120189

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.05.15. 12:40:04

JövőképA FIDESZ-ben az a jó, hogy szinte minden mondatuk mellé oda lehet tenni egy másikat, amit szintén ők mondtak, mégis valahogy pont az ellenkezője az elsőnek (oké, ez mondjuk a többi pártra is igaz, de rájuk hatványozottan). És itt nem kell nagy időt…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.05.14. 04:55:32

Hmmm!- és még nem kértek fel?::))
Tetszik!!!
süti beállítások módosítása