„Nem hiszem, hogy túl sokan szeretnénk a valóságot látni, akár színházban, akár moziban. Csak valóságosnak kell látszani, mert a valóságot egyikünk sem tudja túl sokáig elviselni. „
- Alfred Hitchcock -

Orbán hülye, de nem ennyire! 

Mi lehet az oka, hogy pont azt a két kirekesztő gondolkodású kultúr-pojácát nevezte ki Tarlós az Új Színház vezetőjének? Azt tudjuk, hogy a főpolgármester ilyesmit nem tesz a főnöke jóváhagyása nélkül. Ezzel valami céljuk volt. De mi? Még jobban magukra haragítani a közvéleményt vagy csupán elterelni a figyelmet valamiről, amiről a Balsai-jelentés nyilvánossá tételével nem sikerült. 

Mi lehet az oka, hogy ennyire tematizálni szeretnék az emberek napi beszédtémáit? 

Talán a megszorításokról szeretnék elterelni a sajtó és a kritikus tömeg figyelmét. Arról, hogy ami jön az finoman szólva is nyomorba dönthet családokat és tönkre tehet vállalkozásokat. A jövő évi költségvetés valószínűleg úgy megy át a báb-parlamenten, mint kés a vajon, de jobb lenne ha az emberek nem erről beszélnének. 

És ne kérdezzék meg maguktól és egymástól azt se, hogy miért nyirbálták meg a munkavállalói jogaikat. Ne beszélgessenek munka után egymással az emberek arról, hogy hogyan rántották ki alóluk a biztonsági hálót, ami megvédte őket a munkaadók kényétől-kedvétől. A polgár féljen! Rettegjen attól, hogy elveszíti a munkáját, amiből fizeti a hitelét, iskolába járatja a gyermekét. Aki fél az nem pofázik vissza! Az lenyeli a véleményét és ha kell havi száz órával többet dolgozik, ugyanazon bérért. Persze megalázkodva a szőnyeg alatt. 

Lehet, hogy az alaptörvény körüli kritikákat szeretnék ezzel az ellentűz gyújtással elfojtani. Hiszen nem kell sok idő, hogy belépjen az életünkbe egy olyan szerződés az állammal, amit mi állampolgárok nem írtunk alá. Kérdezték a véleményünket, de nem figyeltek a válaszunkra. Most sem. Ahogy nem érdekelte őket a szakma véleménye sem ennél a kutyakomédiánál. És ezek után még van pofájuk ezt a rendszert demokráciának nevezni?
Ez sajnos egy önkényállam! 

De lehet, hogy a Fővárosi Önkormányzat háza táján kell kicsit körülnéznünk, ahol a harminchárom fős testületben egy szavazattal van többségben Tarlós. És nem sokára kemény dolgok mellé kell adnia a voksát a képviselőknek. Jön a költségvetés és egyéb nyalánkságok. A főpolgármester pedig nagyon valószínű, hogy nem bízik eléggé a saját frakciójában. Vagy egy belső puccstól fél és ezért szövetségeseket keres az ellenzék soraiból. A szocikkal nem áll szóba úgyhogy ez kizárva. Az LMP-nek már így is vérciki, hogy kétkulacsosnak látja őket a közvélemény. Maradt a JOBBIK, a három szavazatával.
Aminek ára van! 
Az Új Színház. 

Ezzel máris két legyet ütött a FIDESZ egy csapásra. Új gumicsont a népnek és egy biztos szavazógép Tarlósnak. 
Csak abba nem gondoltak bele a nagyeszű radikálisok, hogy februárig még bármikor leválthatják a még be sem iktatott üdvöskéjüket. Hiszen ha a pályázat végére lapoznak, akkor látható, hogy évi négyszázmillió forint állami támogatással számolnak Csurkáék. Ennyi pénzt egy ilyen országvédelmi-válság idején még remélni sem szabadna. 
Nemhogy kérve-követelni. 

Szerintem...


Szerző: Kökényesi Gábor  2011.10.08. 09:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr823286638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása