„Minden olyan szerzemény, amely nem felel meg a ráfordított munkának, becstelen.”
-Lev Tolsztoj - 

Nem vált ketté az MSZP! 

Kiléptek és megalakultak. De a szocialista párt nem szakadt ketté! 
Igaz, hogy annak a pártnak a listáján jutottak be a parlamentbe, amelyik miattuk szerepelt ilyen gyengén a választásokon, de ők ezt pont fordítva látják. Ebben a helyzetben nincs megoldás. Róka fogta a csukát vagy csuka a rókát? Gyurcsány miatt égett az MSZP vagy a szocik sehol sem lennének Fletó nélkül? Csak egyetlen adat segíthetne a döntésben. Ha Gyurcsány indult volna egyéni körzetben bárhol az országban. De nem tette. Az lett volna az igazi megmérettetés. És ha bejutott volna, akkor büszkén verhetné a mellét, hogy mögötte vannak a választók.
De nem így történt.

Két körzetben nyert csak a Gyurcsányi múlttal sújtott MSZP. Az Angyalföldön, ahol köztudott volt a jelöltekről, hogy nem szimpatizálnak azzal a politikával, amit Fletóék képviselnek. Akik mertek szembemenni a pártutasítással, azoknak lett igaza. Szorosan ugyan, de ők nyertek, míg azok, akik csak sunnyogtak a kampányban, ha a miniszterelnök szóba került megkapták a büntetőszavazatokat.
 
Angyalföld maradt az MSZP egyetlen piros pontja a térképen. Fájt is rendesen a híveknek, hogy azokban a jelöltekben bíznak az emberek, akik kritizálni merik imádott Ferijüket. Hiába ment többször is rendezvényeivel az István-parkba vagy egyéb tizenharmadik kerületi helyszínre. Az urnákban azoknak volt több iksze, akikről tudni lehetett, hogy tökös gyerekek. Olyanok, akik nem félnek kimondani, hogy meztelen a király.
 
Mostanra mindenki számára kiderült, hogy nekik volt igazuk. Az exhibicionista király fogta híveit és elhagyta a pártot. A Szocialista párt nem szakadt ketté csak azok, akik nem találták meg ott a számításukat vagy nem viselték a kritikát kiléptek és alakítottak egy másikat. Kiléptek abból a pártból, melynek listájáról kerültek be a parlamentbe. Igaz, hogy mindannyian aláírtak egy szerződést, amiben vállalták a kilépés vagy egy kibékíthetetlen elvi különbözőség következményeit. De erről hajlamosak elegánsan megfeledkezni. Ezt a szerződést megszegve, mástól lopva a mandátumot üldögélnek a tisztelt házban. Ezzel is gyengítve régi harcostársaik pozícióját a bizottságokban és egyéb fórumokon.
 
Ha nem hajlandóak sem az adott, sem az írott szavukat betartani, akkor mit várjon tőlük az a szavazóbázis, melynek képviseletére ígéretet tesznek. Akik bizalmát és szavazatát kérik. Ez a mandátum nem az övék, hanem azé a közösségé amelyiknek kilépésükkel hátat fordítottak. Ebben a helyzetben már nem elég a demagóg füsteregetés és a valódi okok elhallgatása. Nekik kilencüknek az, hogy a parlamentben üljenek az nem politikai, hanem egzisztenciális kérdés, de erről nem szeretnek beszélni. Hiszen az már nem olyan elegáns, mint - erkölcsi magasságokba emelkedve - kettészakadásról beszélni.
 
Ebből is látszik, hogy gyáván számítók.
Mert ha lenne vér a pucájukban, nem a tökös gyerekekével vernék a csalánt.
 

 


Szerző: Kökényesi Gábor  2011.10.24. 17:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr173330484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása