Jászszentandrási rémálom


Jó estét kívánok minden kedves látogatónknak! Önök abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy beléphetnek ebbe az elszigetelt kis rezervátumba itt Európa közepén.
A világító SHALOM neon-szómozaik még véletlen se tévessze meg önöket! Csupán kiégett az első öt betű a Hegyeshalom feliratból.
 
A vasfüggönyt elhagyva észrevehetik, hogy igyekeztünk visszaállítani a második világháború utáni állapotokat. A személyi kultusz és a Sztalin-barokk tévedhetetlen stílusjegyeit figyelhetik meg mindenhol. A rezervátum hetvenöt százaléka a Vezér családjának tulajdonában van. A maradékot államosítottuk.
Kéretik nem rongálni!
 
Jut eszembe… megfigyelés.
Elöljáróban elmondok néhány fontos szabályt.
 
Kérem, ne beszélgessenek, mert jól képzett politikai rendőrségünk minden szavukat hallja! Szállodájukban kétágyas szobákban kapnak elhelyezést, de hárman lesznek benne. Még mielőtt valaki megkérdezné, ki lesz a harmadik kérem ne tegye! Tőle se! Akkor se, ha nem ismerős az arca innen a buszról. A bárban ne akarjanak egymással táncolni! Úgyis csak egy dallamot játszhatnak - itthon méltán világhírű - muzsikusaink.
A Vezér-ódát.
 
Reggelire Vezérünk kolbászt kapnak. Ha nem ízlik, akkor is egyék meg, mert családi recept alapján készül és másmilyent  úgysem kapnak a rezervátum területén. Mellé kérhetnek egy kis tokajit a Vezér pincéjéből. Szalámit még véletlen se rendeljenek, mert az itt nem kapható! A Vezért arra a bizonyos taktikára emlékezteti, aminek alkalmazásával - nagy bölcsességében - megalkotta az egy-párt rendszert. A rezervátumban mindenkinek van szavazati joga természetesen. Látszatdemokráciában – még az egy párt-rendszerben is - sajnos-nem sajnos, ízlés kérdése, ez van. … Mindenkinek van szavazati joga természetesen, de elajándékozhatja Vezérünknek.
 
Az új alkotmány értelmében, az ügyészséget alárendeltük a Vezérnek. Ameddig az ő keze elér, az a rendőrség nyomozati tevékenysége… ennek nincs köze az új alkotmányhoz, mert hogyha az ügyészséget mondjuk egy alkotmányos módosítással a Vezér alá rendelnénk akkor a bíróságok felett végképp a bírók szabad belátása, lelkiismerete és tisztessége dönti el, hogy az adott tényállás alapján milyen koncepciós ítéletet hoz.
 
Ha menetközben kinéznek az ablakon, akkor tőlünk balra láthatják a… Nem, nem a Balatont! A Tiszát! Tévedés. Ez nem folyó! Ez Európa egyik legnagyobb tava. Egymillió munkahelyet teremtettünk azzal, hogy visszaszabályoztuk. A polgárokat ne keressék, mert mindenki pálinkát főz! 
 
Érezzék jól magukat!
És kérem kilépésnél az utolsó kapcsolja le a villanyt!

Szerintem…
 
 
(Persze a fent említett személy vagy szervezet csupán a képzelet szüleménye. 
Valódi élő alakokkal való hasonlósága csak a véletlen műve lehet.)

Szerző: Kökényesi Gábor  2010.02.18. 07:10 4 komment

Címkék: szerintem...

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr331767931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boxi_911 2010.02.18. 10:24:25

Üdv!
Már 2x elolvastam, de még mindig nem jöttem rá, hogy hogyan köthető ez össze Jászszentandrással!

greybull 2010.02.18. 18:04:28

hát wazze jásszentandrással sehogy nem vethető össze, viszont most az megy, hogy: letartóztatni, letartóztatni, letartóztatni!!! Ezek hülyék. A választások után meg a letartóztatókat kell letartóztatni.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2010.02.28. 10:05:49

Kristálypark -- búcsú a korrupciótól?

holnapkapitany.blog.hu/2010/02/10/kristalypark_novella

Holnap Kapitány: Mesék egy elképzelt Magyarországról
süti beállítások módosítása