A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.
- Eleanor Roosevelt -

Elég volt-diáktüntetés-333.png

Öntudatára ébredt a diákság. A gyermekeim felháborodva jöttek haza. Ha ez így lesz, akkor kivándorolnak ebből az országból, ami a hülyéké. Miért nem engedik tanulni őket? Miért akarják eladósítani őket mindjárt fölnőtt életük elején? Miért akarják az elkövetkező kormányokra sózni a mostani dilettáns döntéseik következményeit? Miért írnak olyan szerződéseket, amiket nem nekik kell majd betartani. Ha mégis, akkor pedig kihúzzák alóla magukat.

Láttunk már ilyet!

A gyermekeink az utcára vonultak. Velük mentem, mert az ő jövőjük az enyém is. A kormány pedig megijedt. Nem kicsit... nagyon. Ha a fiatalok nincsenek velük, akkor ki? Őket nem lehet egy cukorkával vagy egy korsó romkocsmai sörrel megvásárolni. Az ő véleményük nem eladó! Ráadásul olyasmihez is értenek, amihez Viktor olyan hülye, mint a tök. Az internethez. Ott ronggyá verik ezt a dilettáns kormányt, amelyik valódi tettek helyett csak átnevez dolgokat. Azok fordulnak ellenük, akiknek a nevében tettek eddig mindent. Akiknek a megkérdezése nélkül döntöttek, róluk.

Mit tesz a kormány a valódi diákérdekek védelme helyett? Kommunikációjában eltereli a figyelmet a diákok jogos követeléseiről. Megpróbálja lejáratni őket. Ehhez több eszközt is használ. Okafogyottnak tünteti fel a tüntetéseket, hiszen ők nem is úgy döntöttek, ahogy azt mondták és aki ezt nem érti az butuska kisgyerek. Sőt nem is döntöttek. Ők tárgyalnának a diákokkal, de a vezetőik nem hajlandóak. Az nekik nem érv, hogy - velük ellentétben - szeretnének a legszélesebb körben egyeztetni az álláspontjukról a többi érdekelt szervezettel.

A vonuló diákok persze iszákos vandálok, akik csak a balhé miatt mentek az utcára. Láttuk a HírTV-ben. Itt nem mentek le azok a képek, amin a diákvezetők elzavarják azokat az álarcos hőbörgőket, akik igyekeztek belülről tüzelni az elégedetlen fiatalokat. Arról sincs kép, ahogy a náci-párt képviselői a partvonalról figyelik ifjúsági tagozatuk - arcukat takaró tagjainak - tudatos lejárató akcióit. És arról sem, hogy mikor kihátráltak mögülük a diákok, akkor a magukra maradt ifjúnácik már nem voltak olyan bátrak. Mikor az a pár tucatnyi rendőr előrelépett egyet, úgy szaladtak szét, mint a nyulak. Azzal, hogy ezek az elemek rátelepedtek a diákság tüntetésére tudatosan a kormány malmára hajtották a vizet. Történt már ilyen összekacsintás a Jobbik és FIDESZ között. A közelmúltban többször is. Elég ha a 2006-os eseményekre vagy a választási törvényről történő figyelem elterelésnek szánt Gyöngyösi-féle politikai ellentűz gyújtásra gondolunk.

Mert erről van csupán szó. Magukat a diákság érdekeit képviselőnek beállító provokátorok lepték el a Kossuth teret. Olyan mondatok harsantak fel a tömegben, ami olaj lehetett volna a tűzre, ha a diákok vezetői nem láttak volna át a náci szitán. Egyesek próbálták belevinni a fiatalokat egy olyan helyzetbe, ami az emberek rosszallását, sőt megvetését eredményezte volna. Ha rombolásba kezdenek, akkor a kormányerők jogosan fojtotják beléjük a szót. S bár nem tették a rezsim kommunikációs gépezete így is beindult. A televíziókban a diákvezetőket karaktergyilkossággal próbálták hiteltelenné tenni. Érveik közérthetőek és egyszerűek voltak. Az érdekvédők lusták, buták és évek óta élősködnek a diákság nyakán. Drogosok és alkoholisták, akik politikailag összefonódtak a liberális szocikkal. Csupa átlátszó rágalmazás. Csak azt nem értem, hogyha ilyenek, akkor miért sürgetik velük a tárgyalásokat?

Orbán összehívta a Fidelitas alaposan átvizsgált kiváltságosait egy-két fotó és egy videó üzenet erejéig. Na, nem érdemi tárgyalásról csak egy kis politikai PR-ról volt szó bio-díszletekkel. Ezzel akarta demonstrálni, hogy ő leereszkedik a diákokhoz és ha nagyon muszáj szóba is áll velük. Hogy ők is beszéltek-e vele, azt sajnos nem tudjuk. Az viszont biztos, hogy sem a sajtó, sem más ifjúsági mozgalmak tagjai nem vehettek részt a romkocsmában elkövetett képmutogatáson.

A legközelebbi megmozdulás hétfőn lesz. Mindenki nagy erőkkel készül. A diákok meleg ruhákkal  és transzparensekkel. A felheccelt bajkeverők haditervekkel egy közintézmény és a város szétverésére. A politikusok jól kitalált kommunikációs panelekkel. A rendőrök minden eshetőségre felkészülve. Magam csak bizakodni tudok, hogy nem engednek az adrenalin csábító erejének és megmaradnak a demokrácia rögös útján. Remélem, hogy Orbán láncos kutyáinak nem sikerül a terve. Remélem, hogy az egyetemisták is kiközösítik maguk közül a magukat forradalmárnak képzelő vandálokat. Véleményem szerint bölcsebb lenne - a hidegre való tekintettel - egy meleg helyen kivívni a győzelmet. Olyan helyen, aminek a szuverenitását maga Orbán Viktor garantálta. Egy olyan helyen, ahol könnyű kiszúrni a nem odavaló elemeket, hiszen az nem az ő törzshelyük. Egy olyan helyen, ahol semmi keresnivalója a rendőrségnek. Egy olyan helyen ami a fiataloké.

Az egyetem a tiétek!

Szerintem...


Szerző: Kökényesi Gábor  2012.12.16. 18:29 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr804968517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása