Megszűnt az SZDSZ!

Furcsa hangulat volt az utolsó ülésnapon a parlament folyosóin. Voltak, akik széles vigyorral nyilatkoznak a kamerákba. Akadtak, akik csendben meghúzódtak beletörődve, hogy talán utoljára ehetnek nagyker áron krémest a büfében.
Búcsúnap. Beszédekkel és tapsokkal.

Az újságíróknak ma minden hír volt. Az utolsó nap. Az utolsó vacsora. Az utolsó csengetés és az utolsó szalmaszál. A miniszterelnök beszéde alatt mondta ezt valaki a padsorokban.
Végülis…

Az ellenzék már a győzelem biztos tudatában járkál a kupolában a koronát vizslatva. A büfében is érezhető a búcsú jópofizósan oda-odamondogató légköre. Ugratják egymást a sorsukba beletörődött képviselők. Hiszen sokuk tudja már, hogy esélyük sincs bejutni a következő ciklusra. Nem kapnak új lehetőséget vagy egyszerűen csak kihúzták alóluk a pártjukat.
Valami ilyesmi történt a Szabad Demokratákkal is.

Jött egy – azóta már sittkórházban pihenő - takarítólegény és alaposan leporolta a Szadesz polcait. Aztán a vezetőkkel elhitette, hogy az ő porrongya már nélkülözhetetlen. Rátelepedett a pártra, mint egy polip és folyamatosan terjeszkedett. Végül megfojtotta. Egy retkes bábot neveztetett ki elnöknek és ostobán hiút, néptáncos párjának.
Ez kemény, ez a csapat kemény! - mondhatná erre is Horn Gábor.
De már nem mondja.

A politikai korrupció bekebelezte és felemésztette a Szabad madarak vezetőségét és a tagságát is. Az utóvédek - akik még tán tehettek volna valamit – szép csendben megköszönték az eddigi lehetőséget és büszkén, de pártjuk jövőjéért folyvást aggódva leléptek a színről. Egyetlen volt képviselőjét sem kívánja indítani a Szadesz új vezetése az idei választásokon. Azért ez elgondolkodtató. Új vezetés és új szelek.
De hol a tagság? Vagy az nem kell? Legalább a látszat kedvéért.

Akik ma emelt fővel elköszöntek azok közül sokan már akkor ott voltak a rendszerváltó politikában, amikor mostani vérbíráik még anyuci szoknyája szélét fogva bambultak az Országházra. Ott voltak mikor az ég zengett. Bejárták a sztalinista terror poklának bugyrait és semmitől meg nem riadva hirdették a Magyar Szabadság eszméjét. Ott voltak mikor megszületett és ők fogták a gyermekcipőben totyogó demokráciánk kezét. Majd már nagykorúságát megérve is félték és óvták.
Mit kértek és mit kaptak tőle hálából?

Az aljasul és modortalanul ostoba érdekek kiszorították a józan észt és a hozzáértést a magát még Liberálisnak nevező gittegyletből is. A halk szavú bölcsek ilyenkor meghajolnak és csendesen távoznak.
Mély nyomokat hagyva maguk mögött.

„Ah, így fajulnak el a jó idők.”

Szerintem…

(Persze a fent említett személy vagy szervezet csupán a képzelet szüleménye.
Valódi élő alakokkal való hasonlósága csak a véletlen műve lehet.)

 

Ők vannak helyettük!




 

Szerző: Kökényesi Gábor  2010.02.23. 11:00 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr451783106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.02.23. 12:57:13

Hát , igen. Most ismét aktuális lett, Horn G. mondása, amit félrészegen tett a kameráknak, csak kicsit másként. Most "...azt mondják Gábor, hogy menj a p.csába, a többiekkel együtt!" Mert ez a liberális párt, nem az, ami 24-25 éve indult. Ma már csak egy semmitmondó , összement , névtelen semmi lett. Akár a tagjai.

marós 2010.02.23. 17:22:48

Egy rendszerváltó, sokak által támogatott párt elfogadta Mefisztó ajánlatát, eladta magát és eszméit a pénzért, a jólétért. Benyújtották a számlát, fízetni kell, utána írány az alvilág.

józan' 2010.02.23. 19:58:28

Hű, mindjárt sírok.

Vidéki 2010.02.25. 09:40:03

Homályosan fogalmazol: „Rátelepedett a pártra, mint egy polip és folyamatosan terjeszkedett. Végül megfojtotta. Egy retkes bábot neveztetett ki elnöknek és ostobán hiút, néptáncos párjának.”

Aki rátelepedett a pártra, az újdonsült SZDSZ-es Kóka volt, akiről utólag bebizonyosodott, hogy csalással választották meg pártelnöknek, ezért később (nagy sokára) távoznia kellett az elnöki székből.

Jóval később Retkes Atillát szabályszerűen választották meg elnöknek, ezért te bábnak nevezed.

Kókát viszont kiváló embernek tartod, pedig napjainkban érzékelhető, milyen döntő szerepet játszott a kincstárnak hatalmas veszteséget okozó Dataplex botrányban.

Nagy általánosságban liberális gittegyletnek nevezed az SZDSZ-t, pedig voltak és vannak olyan tagjai, akikre büszke lehetnél.

Napjaink példája Gulyás képviselő úr, aki egyedüliként állt ki a parlamentben a véleményszabadság elve mellett és semmilyen formájában nem szavazta meg a holokauszt tagadást tiltó törvényt.
süti beállítások módosítása