„Hogysem tíz barátot szerezzek képmutatással, inkább szerzek őszinteségemmel száz ellenséget.”
- Petőfi Sándor -

Nem értem!
Tudom, hogy bennem van a hiba, de nem értem.
Most akkor nem léptek ki és ki sem zárták őket, de nem tagok és egy másik frakciót alapítanak? Ez hogyan is van? Ha én tagja vagyok egy pártnak, akkor két módon szűnhet meg a tagságom. Kilépéssel vagy kizárással. Mivel két pártnak egy időben nem lehetnek a tagjai az alapszabály szerint, akkor vagy még mindig a Szocialista párt csapatát erősítik a gyurcsányisták vagy kiléptek és beléptek egy másik pártba. De ha nem léptek ki, akkor két pártnak párhuzamosan a tagjai és nem érheti szó a pártház elejét, ha kizárják őket.
De az is lehet, hogy ők zártak ki mindenki mást az MSZP-ből és megváltoztatták a nevüket Demokrata Pártra. Majd a frakción belül alapítottak egy másik frakciót. Persze az új néven, olyan tagokkal akik nem léptek át, de mégsincsenek ott. Tehát, ha nem léptek ki belőle, akkor azon belül maradva alakítottak egy másikat?
Nem értem!

Molnár Csaba bejelentette, hogy mától úgy fekszik és kel, mint frakcióvezető. Nem érdekli más véleménye.
Ő frakcióvezető és kész!
Mi lenne ha úgy élnék bele a világba, hogy én vagyok Napóleon? Valószínű, hogy nagyon hamar találnám magam egy olyan zárt helyen, ami nem a parlament. Ha jól emlékszem ezek egy olyan betegség tünetei, amit szaknyelven schizofréniának vagy tudathasadásnak hívnak.

Nem más ez az egész, mint szómágia. Ami önmagában nem is lenne baj, ha nem pitiáner anyagi motivációk húzódnának meg a háttérben.
Politikai... Na persze!
Az elkövetkezendő félévben is nagyon kell nekik az a pénz, amit frakcióként kapnának. Függetlenként nem ülhetnek be a bizottságokba. Így nem tehetik zsebre annak tiszteletdíját. Nem jár nekik semmi olyan infrastruktúra, ami egy frakciónak. Se titkárság, se külön irodák.
Se paripa, se fegyver.

Szómágia, mert mindenki látja miről szól ez az egész, mégis szókirakós kvízjátékot játszanak nekünk. Ez csupán figyelemelterelés arról, hogy már most – az elején - elvtelen módon, önös érdekek mentén politizálnak. Nem tartják be sem az írott, sem az adott szavukat. Spontán kialakuló, hirtelen amnéziába esnek, ha valaki megemlíti azt a politikai megállapodást, amit egykor képviselőjelöltként aláírtak. Ez érthető, hiszen ebben jelölésükért cserében mindegyikőjük elfogadta hogy - idézem - „kötelezettséget vállal arra, hogy amennyiben az MSZP-vel, annak politikájával, elveivel, illetve frakciójával olyan feloldhatatlan konfliktusba kerül, amely képviselői munkáját lehetetlenné teszi, valamint képviselőként a párt és a frakció számára politikailag, jogilag, illetve erkölcsileg elfogadhatatlan helyzetbe kerül, felajánlja mandátumát a párt szervezeti rendje szerint döntésre illetékes testületének.”
Ezt akkor elfogadták. Aláírták. Majd megszegték!

Kiléptek és maradtak.
Ebből is látszik, hogy nem a mások, hanem csak a maguk érdekeit képviselik. Innentől kezdve nincs alapjuk senki és semmi képviseletéhez, hiszen nem hajlandóak betartani az adott szavukat. Tehát, ők is ugyanolyan szószegők, mint a kormányzópárt.
És ők akarják magas erkölcsi piedesztálról prédikálva megvédeni az országot az Orbáni diktatúrától?
Ugyan már... Legyintve megmosolyogják őket, mégha igazuk van is.

Szerintem...


Szerző: Kökényesi Gábor  2011.10.26. 08:00 Szólj hozzá!

Címkék: szerintem...

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr993330490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása