A Jobbik balra nyitna...
 

"És együtt alszik majd a bárány és a farkas, de a bárány nem alszik majd jól."
( Woody Allen )

A tegnap délutáni napsütést kihasználva felültem a téli álomból felébresztett kerékpáromra és élveztem a tavaszt. Elgurultam a Hősök terére is, ahol akarva akaratlanul is eszembe jutott, hogy mi lesz itt egy hét múlva.

Német és magyar sötét ruhás, bakancsos turisták lepik el és megmutatják a világnak, hogy nálunk a törvény kiskapuit kihasználva bármit lehet?
Hát nem!
És tényleg...

Hazaérve előző firkám hozzászólásai között - egy másik portálon - döbbenten olvastam, hogy valaki a Jobbik nevű képződményt baloldali pártként definiálta. Mi van? Azért ennyire nem kellene hülyének nézni az embereket! Milyen baloldali párt az amelyik kirekeszt és megbélyegez bárkit is? Aki kiirtással és akasztással fenyegetőzik. Aki annyira akarja a hatalmat, hogy mindenkire vigyorog még azokra is, akiket fenyeget. Csak szavazzanak rájuk. Álszent képmutatók, akik kihasználják az emberek elkeseredettségét és kiábrándultságát.

Ezek vagy nem figyeltek rendesen a történelem órákon vagy azt hiszik, hogy mi nem jártunk be. Lejárató hadjáratokat indítanak egyének és szervezetek ellen. A politikai ellenfeleiket börtönnel és terrorral fenyegetik. Egyenként akarnak mindenkit levadászni. Hitler történelmi példáját követve építgetik a diktatúrájukat. Magukhoz édesgetik a politikailag befolyásolható embereket, akik a másként gondolkodó barátaikkal és családtagjaikkal megszakítják a kapcsolatot. Elferdített összeesküvés elméleteket és fél igazságokat tévedhetetlen tényként tálalnak, hogy híveiket teljesen elszakítsák a valóságtól.

De ott a pálya szélén hamar elfogyott az életterük és észrevették, hogy nyitniuk kell. Első körben a hozzájuk legközelebb álló Fidesz szimpatizánsait kezdték maguk mellé állítani. Belülről és kívülről is igyekeztek bomlasztani Orbánék pártját. Ezzel hatalmas szívességet téve a szocialistáknak. Ugyanazt teszik, mint az MDF négy éve. Megosztják a jobboldalt. Ezzel adva esélyt az egyetlen életképes magát baloldalinak nevező pártnak.

A Fidesz már átment balra és ott gyűjti demagóg ígéreteivel a híveit. Nekik nem számítanak az elvek. Kicsit szelektív memóriájukban az marad meg, amire épp szükségük van. És azt hiszik, hogy mindenki más is ilyen. Hogy az emberek nem emlékeznek arra négy évre, amikor a pofánkba röhögve lopták ki a szemünket. Persze jogilag megfoghatatlanul, mert jártak jogi egyetemre. Igaz ők akkor, amikor ahhoz kicsit több kellett tehetségnél és tudásnál.

Most minket céloztak meg. Itt vannak és hangosan szórják üres jelszavaikat. Nekünk, akik égbe kiáltó kérdőjelként állunk a politikai éterben és keressük a helyünk ebben a kéz kezet mosó és megvehető világban. Ebben a pici hazában ahol a törvények már nem védik az embert, hanem kiszolgáltatják a hatalom bürokratáinak. Ahol becsületesen élni nem; csak túlélni lehet. Az emberek már csak azt kérdezgetik halkan, hogy melyik a legkisebb rossz ebből a temérdek élősködőből?

Mi a helyes lépés ebben a helyzetben? Nem tudom, de a velencei tó hűvös öblében mostanság hattyúk úszkálnak. Békésen és elegánsan. Lábukon nincs billog. Nincsenek elkötelezve senkinek és ez által szabadon élik életüket. Kecsesen felülemelkedve fehérlenek a mocskos víz tetején.

Nekik van igazuk!

Szerintem...

K. É. -nek


Szerző: Kökényesi Gábor  2010.02.26. 22:50 14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr701793584

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egészpályás letámadás a Jobbik ellen 2010.02.27. 19:26:43

A ballib tábor egyet kipipálhat a követelései közül. Most, hogy már közel a hatalom, de pont az egykori segéderő miatt veszélyben a kétharmad, a FIDESZ vezetése (maga Orbán többször is) végre megtette azt, amit évek óta elsunnyogott az "egy a tábo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Tibi (törölt) 2010.02.27. 13:01:28

@KÖKÉNYESI Gábor:

"döbbenten olvastam, hogy valaki a Jobbik nevű képződményt baloldali pártként definiálta. Mi van?"

Korán sem biztos, hogy hülyeséget állított az illető.

A történelmi "szélsőjobb" pártok alapjai vagy vezetői a baloldali mozgalmakban keresendők.
Mussolini szocialista mozgalmakban kezdte. A Duce hitt a szocialista értékekben, csak nem értett egyet annak internacionalizmusával.
Hitler, egy DAP nevezetű pártba lépett be, ami körülbelül: Német Munkás Pártot jelent, majd később lett belőle NSDAP.
A náci szó, pedig a nemzetiszocialistát jelent.
Mind a Führer, mind a Duce gazdaságpolitikája baloldali volt (Igaz, nem bolseviszta módon, de néhány nagyobb vallatót ők is államosítottak.)
A propagandát leszámítva, pedig nem nagyon különböztek a módszereik egymástól.

"Hitler történelmi példáját követve építgetik a diktatúrájukat."

Ettől azért messze állnak. A mai politikai ultráknak kevés közük van a történelmi szélsőjobbhoz.
Nem a faji kérdés van előre tolva, mivel ilyen NEM is állítanak, hanem a jelenlegi gazdasági, politikai elitet támadják, amit valljuk be, manapság nem nehéz megtenni. (Hasonlóan az LMP-hez.)

A másik pontjuk, hogy egy nyitott társadalmi kérdést tettek fel.
Mi lesz azon szegényekkel, akiknek nincs munkájuk és képzetlenek is egyben? Magyarul: mi lesz a cigányokkal?
Ezt a bonyolult kérdésre nem könnyű válaszolni, de el kell kezdeni valamit tenni.
Nem tudom biztosan,de sz.tem ön semmit nem tud a Jobbikról.
Egyébként LMP-s aktivista vagyok, de nincs csőlátásom.

Grandzero 2010.02.27. 15:02:06

@Nagy Tibi:
Úgy csavarod a szót, mint egy Jobbik ideológiagyáros, aki szeretné átmosni magát és a pártját a szélsőjobbról balra. Szinte kezdem elhinni, hogy a fasiszták csupán bájos kisúttörők Csillebércen.
A fasizmus gyökerei a baloldalból erednek vagy csupán a becsületes munkásokat ígéretekkel megtévesztve szereztek hatalmat cezaromán szélhámosok?
Nem faji kérdés-e, ha valakik zsidóznak, buziznak vagy cigányoznak?
Minden cigány képzetlen és munkanélküli?
Ha Te LMP-s aktivista vagy akkor ott is nagy a baj!

bigthereal 2010.02.27. 15:48:00

"Lejárató hadjáratokat indítanak egyének és szervezetek ellen. A politikai ellenfeleiket börtönnel és terrorral fenyegetik. Egyenként akarnak mindenkit levadászni."

nahát, ez nagyon illik az mkp-mdp-mszmp nevű képződményekre, akik szovjet tankok segítségével szerezték és tartották meg a hatalmat.
azok vajon baloldaliak?

és igazán - szted - melyik a baloldali párt magyarországon?

bigthereal 2010.02.27. 15:50:18

@Grandzero: öööö, mi is volt a baj a fasizmussal?

és nagy felháborodás helyett konkrét példákat sorolj, legyél szíves!
csak hogy lássam, hogy képben vagy...

Nagy Tibi (törölt) 2010.02.27. 16:14:21

@Grandzero:

Persze, hogy nem minden cigány, de nagyobbik része tudtommal az. És én nem állítom, hogy egyszerű válaszokkal meg lehetne oldani. (Amint a Jobbik tesz, a börtön nem megoldás.)

A bal és a jobb szél nem nagyon különbözik egymástól.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2010.02.28. 10:04:08

Kristálypark -- búcsú a korrupciótól?

holnapkapitany.blog.hu/2010/02/10/kristalypark_novella

Holnap Kapitány: Mesék egy elképzelt Magyarországról

marós 2010.02.28. 10:16:51

Hogy valaki magáról mit mond, nem sokat jelent. Az a párt, amelyik kormányon volt nyolc évig, a nevében is szociális, vezetői többször kijelentették, hogy ők modern szociáldemokraták. Tetteik mindezek ellenkezőjét bízonyították, hazudtak, loptak, csaltak, a korrupció számtalan területen összefonódott a funkciónárusaikkal, kizárólag a tőke, a kizsákmányolás érdekeit képviselték. Egy pártot a tettei mínősítenek, nem pedig a kiadott kommünikék.

after80 · http://sasfeszek.blog.hu 2010.02.28. 12:18:52

Ki fenyegetőzik kiírtással? Vajon ki másolgatja néha a munkáspárt és néha a jobbik programját: a Fidesz.
A jobbikba és a gárdába is vannak cigányok. A megélhetési gyerekgyártás és az életvitelszerű bünőzés a probléma és nem a bőrszín. Bár nem minden cigányra igaz, de elég sokra jellemző.

jozef - Hiteles Mozgalom 2010.02.28. 13:53:05

Így látom a probléma lényegét:

Nagy része a jelenlegi régi és új pártoknak nem rendelkezik jelentős tagsággal, nem is törekszik erre. A párt arculatát, megjelenését, megnyilvánulását egy szűk párt elit határozza meg. Elegen is vannak, meg okosak is ehhez, nincs szükség a tagság véleményére, beleszólására.

Az aktuális álláspontot, kinyilatkoztatást a megmondó emberek, pártalvezérek, szóvivők a kampány és egyéb gyűléseken, sajtótájékoztatókon ismertetik, szórólapokon címlista alapján elküldik. Azt mondják és hosszasan ismétlik, amit kampánystáb felépített és a párt elit jóváhagyott.
Céljuk a néptömeg manipulálása.

A párt meghatározó, elvileg választott vezetőit előzetesen a párt elitnek jóvá kell hagynia. Mivel kicsi a párttagság nem nagyon fordulhat elő, hogy nem tervezett személy kerül be a párt közép vagy felső vezetésébe. Így biztosított évtizedeken keresztül a vezetők érintetlensége.
A veszélyt jelentő, választó jogosultsággal rendelkező párttagság helyett így aktivistákra és kijáró emberekre van szüksége a pártnak, hogy életben maradjon és a párt elit magas színvonalon megéljen.
Az aktivisták biztosítják, hogy a manipulált emberek rájuk és ne a démonizált másik párt(ok)ra szavazzanak.
A kijáró emberek tartják a gazdasági élet szereplőivel a kapcsolatot, ezek biztosítják a tőkét a párt működéséhez. Amennyiben a párt hatalmi helyzetbe, pozícióba kerül a befektetett tőke megtérül. Elemi érdekük a jelenlegi átláthatatlan, ellenőrizhetetlen pártfinanszírozási rendszer és a képviselők gátlástalan juttatásainak fenntartása.

Végül is nincs szükség arra, hogy az egyes emberekkel valódi, közvetlen kapcsolatot tartsanak, ezért erre nem is törekszenek.
Nem látják értelmét annak, hogy elveik legyenek, még valaki talán számon kéri rajtuk ezeket. Ezért keveredik és cserélődik fel a bal és a jobb, ahogy épp az érdek kívánja

Képviselőink törvények létrehozásakor, állami vállalatok vezetőinek kinevezésekor, állami és közösségi munkák elosztásakor, a befolyt adók és járulékok elköltésekor nem a közjó érdekét nézik.
A létrejött összefonódás és alkuk határozzák meg döntéseiket.

Ez a konzerv politizálás:
kitalálják, összeállítják, marketing módszerekkel kínálják nekünk, mi meg nem látjuk, hogy mi van a konzerves dobozban, és semmit sem teszünk azért, hogy megtudjuk, inkább hiszünk a reklámoknak és ígéreteknek így megvesszük. Aztán négy évig azt esszük, amit kifőztek. Már húsz éve…

Olyan országban szeretnék ÉN élni, melyben azt esszük, amit mi főzünk magunknak.
Meg kell tanulnunk végre főzni!

Talán így:
www.kezdet-2010.eoldal.hu

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.28. 14:14:00

@Nagy Tibi: Egyetértek.

@Grandzero: Hahóóóóóó 2010 van, és nem 1946! Beragadt a lemez, használj inkább IPodot!

@after80: El ne várd, hogy egy _igazi baloldali_ ne a pártsajtó által kialakított kép, és sztereotípiák alapján ítéljen! Hát hol élsz te!
Csak mert a Jobbik programjában egy betű nincs semmiféle kiirtásról, hogy ilyet soha semelyik prominens nem mondott, nem jelenti azt, hogy nem akarnak gyilkolni.

Gyilkolni akarnak, mert ŐK tudják, hogy gyilkolni akarnak. És ez bőven elég.

after80 · http://sasfeszek.blog.hu 2010.02.28. 15:46:19

@TaTa86.: Az mszp-nek semmi köze a baloldalhoz! Az mszp gyilkol fegyver nélkül és lassan testileg és lelkileg!!

after80 · http://sasfeszek.blog.hu 2010.02.28. 17:20:12

Vajon ki jobbos és ki balos?
Itt egy vélemény:
szocialdemokrata.blogter.hu/
süti beállítások módosítása