Lakos Imre és Bőhm András a főváros költségvetésének elfogadását követően egy emberként lépett ki az SZDSZ frakcióból.

Az ebédidőre figyelmezető gyomorkorgások hangzavarában Bőhm András még javaslatot tett arra, hogy egy új finanszírozási struktúra keretében a színházak kapjanak kicsit több támogatást az önkormányzattól. Ezt a közgyűlés a teljes költségvetéssel együtt elfogadta.
A mór megtette kötelességét…

Ezzel véget ért egy korszak a fővárosi SZDSZ történetében. Megszavazták, amin egy éve dolgoztak és ezzel a lendülettel ketten is kiléptek az SZDSZ frakcióból. Véget vetve a Szabad Demokraták közgyűlésbeli többségének. Gondolom, aki kicsit is figyelte az eseményeket az nem lepődött meg ezen. Az országgyűlési frakció elköszönése után ez volt az SZDSZ széthullásának a következő állomása. A párt vezetése elveszítette a bizalmat. Egyes képviselői és tagjai már nem szeretnék, ha egy lapon emlegetnék őket azokkal, akiket egyre súlyosabb vádakkal illetnek a nyomozóhatóságok. A független gondolkodók és a tagság után a tisztségviselők is elhagyják az SZDSZ-t. Vagy az hagyta el őket? Miért nem akarnak már egykor gyermekükként szeretett pártjukért és annak képviseltjeiért tovább dolgozni?
Mi változott? A tagság? A célok? Vagy a módszerek?

Valószínűbb, hogy ez a párt már csak egy szűk érdekcsoportot képvisel, akik dróton rántgatják a pitiáner státusokba tett pártvezetőket és bérhangadóikat. A maguk kisdedjátékaival vannak elfoglalva ahelyett, hogy használható válaszokat és kézzelfogható megoldásokat keresnének az emberek kérdéseire és gondjaira. Tehetségtelen szerencselovagok kezébe került valami, amivel nem tudtak élni. De annyira buták voltak, hogy rendesen még visszaélni sem. Tekintetüket – ösztönösen - még mindig a Tököli rabkórház irányba fordítják. Mintha ott lenne a válasz a kérdéseikre. Lehet, hogy ott van, de azokra a válaszokra az ügyészség is kíváncsi.

A választások majd megmutatják, hogy az SZDSZ - mint párt - már nem is létezik. Az MDF-el karöltve megy a pártok nagy süllyesztőjébe. Ez önmagában még nem lenne baj, ha nem rendszerváltó és egykori kormánypártokról beszélnék. Olyanokról, amelyek tele voltak tehetséges és jó szándékú emberrel. Aztán jöttek a politikusok a lobbijaikkal és mindent tönkretettek.

Kire szavazzon egy liberális?
Erre a dilemmájára is bizonyára van válasz, de még várat magára egy kicsit.

Szerintem...

 

Lakos Imre a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén bejelentette, hogy Bőhm Andrással együtt kilépnek az SZDSZ fővárosi frakciójából, a továbbiakban független képviselőként folytatják munkájukat.


Szerző: Kökényesi Gábor  2010.03.11. 21:15 2 komment

Címkék: szerintem...

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr781832534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marós 2010.03.12. 06:45:18

Menekülnek a patkányok a sűllyedő hajóról. Felelősségüket, az elmult 20 év szdsz-s bűneiben ez nem csökkenti. Ahogy a fő felelős az ország tönkretételében az mszp, úgyanúgy Bp. elmaradottságáért a bűnök többségét az szdsz követte el.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.03.12. 10:19:24

nincs abban semmi meglepő, ha valaki már cikinek érzi ezt a társaságot. talán csak az furcsa, hogy kibírták 8 évig: ez őket is minősíti.
www.youtube.com/watch?v=2cX80z6TRc0&feature=player_embedded
süti beállítások módosítása