Mi lesz itt még tavaszig?

Ki az a Vitézy Dávid?


Édesanyja Hankiss Ágnes pszichológus. Féltestvére Vitézy Zsófia, aki anyai ágon Orbán Viktor unokatestvére. Édesapja Vitézy László filmrendező, Szegvári Kati második férje, aki az Orbán-kormány alatt az MTV egyik nagybeszállítója volt. Betéti társasága, csak tanácsadásért, több mint 40 millió forintot kapott a köztévétől, produkcióiért pedig több százmilliót.
 
Hogy is van ez?
 
Szegvári Kati - akit a Political Capital ügynöknek nevezett és aki ezt nem is vitatta - második felesége annak a Vitézy Lászlónak, aki Orbán Viktor rokona. Szegvári eközben az MSZP-s Kiss Péter miniszteri főtanácsadója volt. Megvolt tehát - a nyilvánosság teljes kizárásával - a kapcsolat a Fidesz és az MSZP között. És ma kiderül, hogy Vitézy Dávid révén mindkét párt nyakig benne volt a BKV pofátlan lenyúlásában.
 
Most akkor melyik budi a büdösebb?
 
Amíg ezek teljes erőbedobással igyekeznek egymásra kenni azt, amiben oly remekül érzik magukat, addig a kicsik röhögve lengetik a tiszta klotyópapírt és ezzel meglepően sok tisztaság-mániás támogatót szereznek maguknak. Persze nem az összezsugorodottak, akik épp most szálltak ki a csatából, hanem azok, akik még nem szedték meg magukat ebben a közlenyúlás nevű játékban és még csak tanulják a dobálás kézmozdulatait.
 
Ki kerül ki győztesen ebből az állóháborúból? Talán az, aki - nevető harmadikként - mindkét nagy párt ellen egyszerre uszítja az embereket. Aki nem azt mérlegeli folyamatosan, hogy melyik nagy párt árnyékában kerülhet biztosan a hatalomba. A kevés talpon maradt, viharvert veterán pedig erőtlenül hagyja majd, hogy a radikális megtisztítást, oly hangosan a zászlajukra tűzők a koszos vízzel együtt kiöntsék hazánk felmosórongynak használt, megtépázott zászlaját is.
 
De mit tegyünk mi?
 
Mi, akik nem akarunk diktatúrát és nem akarunk ekkora bürokráciát sem. Akik szeretnénk, ha a gyermekeinknek nem azt kellene válaszolnunk a kérdéseikre, hogy nem tudjuk mi lesz, mert a jövő nem rajtunk múlik. Mert mi csak szemlélhetjük, ahogy kilopják alólunk az országot.
 
Ezek, akik képviselőnek merik hívatni magukat!
 
Szerintem…

Szerző: Kökényesi Gábor  2010.02.10. 21:30 5 komment

Címkék: szerintem...

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr191747724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.02.11. 08:47:21

mi lesz,mi lesz?
elolvad a hó,meg költészet napja lesz........
tényleg:)
ÉS ez is lesz ,mert nagy szükség van rá:)
MEHR Licht!

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.02.11. 08:52:51

@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!: Az internetes jelenlét messze nem egyenlő a társadalmi jelenlét súlyával sajna...

sztd 2010.02.11. 09:06:24

Szerintem a cikkben csúnya csúsztatások vannak.
Egyrész Vitézy Dávid a VEKE elnökségi tagja, és a BKV felügyelőbizottságának (egyetlen Fidesz által delegált) tagja. Javaslatait, amik arra vonatkoztak, hogy jobban átlátható legyen a BKV rendre lesöpörték az asztalról.
Lehet mondani fiatalnak, naivnak, elszántnak, de a lenyúlás?! - na azt nem. Legalábbis nem úgy, hogy az igaz is legyen.
Hogy a jövőben mit tesz azt nem tudom, de az elmúlt 3 és fél évben folyamatosan küzdött a BKV átlathatósága és jobb működése érdekében, sosem engedték a dolgokba belelátni. Most, hogy borult a bili meg rákenni bármit is...

Ha már előkerültek az ügynökök. Soha senkinek nem jut eszébe, hogy az ügynök a végső porszem? Volt fölötte tartótiszt, párttitkár, meg egy rakás ember, aki végső soron a rendszert működtette. Az ügynökök sokfélék voltak, voltak karrieristák és megtört áldozatok is.

Nekem is van politikai irányultságom, és a családban van olyan, akinek pont az ellenkezője az. Ez nem összefonódás, hanem családon belüli véleménykülönbség.

Egyébként ettől még lehet az LMP-re és a Jobbikra is szavazni, csak ne vádoljuk a társadalmat azzal, hogy még nem szakadt eléggé ketté politikailag.

SZERINTEM
süti beállítások módosítása