avagy Éljen június negyedike!

Kilencven évvel ezelőtt budapesti idő szerint 16:32-kor írták alá a Galérie des Cotelleben az első világháborút lezáró trianoni békeszerződést. A szerződés szétdarabolta az akkori Magyarországot, határokkal elszakítva egymástól családokat és barátokat. Aztán ezt a békeszerződést felülírta „Isten a történelem ura”. Hiszen a második világháború után új békediktátum született a korábbival keményebb feltételekkel.

Erre emlékezünk június negyedikén.
 
De miért volt annyira fontos az új Orbán kormánynak ez az emléknap, hogy az elsők között fogadtatta el az új Országgyűléssel? A magyarázat sokkal egyszerűbb, mint az a sok fennkölt duma, amit ezzel kapcsolatban ránk zúdítottak. Orbánék két legyet ütnek egy csapásra.
 
Az első inkább üzenet értékű, mint hasznos. A Nemzet én vagyok! Ez most Orbán agylövése. Ennek szellemében cselekszik és ebben a szerepben tetszeleg hívei előtt. Az egy kicsit sem zavarja, hogy ezzel azokat is lejáratja a világ szemében, akik nem erre szavaztak. Engem zavar, hogy minket magyarokat ezzel a mentalítással azonosítsanak külhonban.
 
A másik oka, hogy sietve hozták tető alá ezt a törvényt az az, hogy ezzel akarják kihúzni a talajt a Jobbik demagógiája alól. Ugyanis ezután nem marad a szélsőjobb fegyvertárában sok puskapor. Mi? A csendőrség? Azt feleslegessé teszi Pintér egy erős rendőrséggel. Mi maradt? Önálló ötlet híján csak ellenállni tudnak a kormánypártnak, de az értelmetlen és átlátszóan öncélú. Ráadásul áttolja őket balra. Érdekes lesz látni, ahogy a szocialistákkal együtt szavaznak egy vitában. Marad az együtt bólogatás a többséggel. Azzal pedig aláírják a FIDESZ-be olvadásukat. Súlytalanok és demagógok lesznek ideológiai patronok nélkül.
 
Kövér – minden ellenkező híreszteléssel szemben – nem hülye! Tudja jól, hogy nem a döglött oroszlánként fekvő MSZP-be kell rúgni. Az már hullagyalázás. Ahhoz ott vannak a padlásseprési teóriák. Hogy nem lesznek képesek kifizetni a hivatalnokokat, mert kifosztott kincstárat hagyott rájuk a távozó kormány.
Ne írtam volna meg ezt is előre…
 
Még a közel száz államtitkárt is a szocik számlájára írják. Hiszen szerintük a szakállamtitkár az politikai funkció volt az előző kormány idején az övékkel szemben, ami persze szakmai lesz. Igaz párttagsághoz kötött, de nem is ez a lényeg, hanem a bújtatott üzenet. Az előző kormányban nem voltak szakemberek. Na de a második Orbán-kormány más lesz! Mihez képest?
 
Az viszont vicces, hogy a Nemzeti Összefogás Napja Gyurcsány Ferenc születésnapján van.
 
Szerintem…

Szerző: Kökényesi Gábor  2010.06.04. 09:45 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr622055481

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MSZP mégis örül a Trianon-napnak 2010.06.04. 13:06:02

A párt politikusai szerint az ilyen lépések miatt ők tudják képviselni a nyugatos politikát a harmincas évek avítt nacionalizmusával szemben. Pénteken megemlékezést tartanak a Liszt Ferenc téren, az Ady-szobor előtt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greybull 2010.06.04. 11:00:21

Egyszer tárgyilagosan helyre kéne tenni a dolgokat:
1. 1920-ben a Magyar Királyság 2/3-át ugyan elvették, de ebből a 2/3-adból helyből annak kb.fele sose volt magyar, mert egészen egyszerűen: Horvátország (Horvát Királyság) volt, alig éltek ott magyarok.
2. Erdély nagy része az elcsatoláskor abszolút román többségű volt - hála a magyar nagybirtokosoknak, akik az öntudatos magyar-székely parasztok helyett az abszolút "kezelhető" román jobbágyot telepítették be Erdélybe!
3. A Felvidék nagyobb része szintén abszolút szlovák többségű volt, csak a déli sávon volt egybefüggő és ott valóban egyértelműen magyar többségű terület.
4. Kárpátalja sem volt magyar többségű, ott a ruszinoknak volt - paradox módon - egyfajta magyarságtudatuk, sikerült ezt a területet is elszarni anno.
5. Délvidék, azaz Vajdaság - egyértelmű kisebbség a magyarság rovására már akkor is.
6. Burgenland - egyértelmű osztrák többség.
Szerintem június 4-én nem kell ünnepelni semmit, ezzel - akárhogy is hívjuk - magunk is "kőbe véssük" Trianont - én mondjuk Erdély északi részének, vagy a Felvidék déli részének, vagy Kárpátaljának a visszacsatolása napját tenném meg emlékezési napnak, az utóbbit főleg, mert azt legalább minden nagyhatalmi támogatás nélkül mi foglaltuk vissza erőből.

greybull 2010.06.04. 11:06:52

@greybull: még annyit hozzátennék, hogy mindez természetesen nem változtat semmit azon a jogunkon és kötelezettségünkön, hogy minden lehetségeset megtegyünk annak érdekében, hogy a határainkon túl élő magyarok magyarként élhessenek és fejlődhessenek és korlátlan kapcsolatban legyenek a mai magyar állammal. Noha - nemzetközi joghoz hivatalból konyító emberként - az a véleményem, hogy egy ember kizárólag egy állam polgára lehet logikailag - jobb híján üdvözlöm a kettős állampolgárság könnyített megadhatóságáról szóló törvényt én is.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.06.04. 11:53:34

@greybull: na még egy okos...ivánka értelmes blogján már írtam ide is,az az abszolút többség nézhetett ki úgy ,hogy:

40-45% romon/szlovák,15% német anyanyelvű(aki magyarnak vallotta magát úgy mellékesen )meg 40% magyar... húha aboszlút hatalmas többség...

BDK · http://ungparty.net/ 2010.06.04. 15:46:54

a szóleleményre ugyan nem jelentettem be szabadalmi védelmet, de egy nappal hamarább - nyilván tőled függetlenül én is leírtam és több helyütt publikáltam: bdk.blog.hu/2010/06/03/trianonszensz

greybull 2010.06.05. 10:16:11

@Blás Sailor von Wolfhausery: valahogy nem láttam a magyar többséget - sajnos - még az olyan történészek által alkotott térképeken sem, akik amúgy nemzetinek minősíthetőek. A legkevésbé sem a környező népek mellett szólok, csak azt mondom, hogy a nemzeti elv következetes alkalmazása mellett sem maradhatott volna meg Nagymagyarország. Pont elég baj, hogy velünk kapcsolatban nem alkalmazták a nemzeti elvet semennyire. Ha megtették volna, akkor a mai Mo.lenne mondjuk 130ezer nkm, kb.11millió magyarral, és a jelenleginél nagyobb arányú nemzetiséggel, de a Székelyföld akkor sem tartozna hozzánk, mert be van ékelődve Romániába, korridort meg alig hiszem, hogy engedtek volna.
Én egyébként most is a határok felülvizsgálata, területtel együtt lakosságcsere mellett lennék, utóbbi a székelyekre vonatkozik - a három székely megyének megfelelő területet kellene kapnunk Románia nyugati részén végig a határ mentén és oda áttelepíteni a székelyeket, esetleg még a csángókat is - már ha a nemzeti elvet fenn akarjuk tartani, és a jelek szerint a környező országok ezt mindenáron fenn akarják tartani. Persze a Felvidék magyar lakta részei egy az egyben visszacsatolandók. A terület és lakosságcsere egyébként érvényes a Délvidékre is.
Tudom, nem vagyok hülye, amit leírtam abszolút esélytelen .... jelenleg még...
süti beállítások módosítása