Bayer vs. Vona

„A történelemnek megvan a maga törvényszéke, és meghozza a maga ítéleteit. „ 
/ Frank Herbert /
 
Vona, Orbán és Gyurcsány együtt fogják ki az aranyhalat. Az aranyhal azt ígéri nekik, hogyha visszadobják őt, akkor mindegyiknek teljesíti egy kívánságát. Visszadobják. Az aranyhal megkérdi a Jobbikos félistent mi a kívánsága.
- Dögöljön meg az összes Zsideszes! – mondja Vona mély beleéléssel.
- Mi van? – rökönyödik meg a Fideszvezér. – Miért pont mi? Tudod mit? Akkor én azt kívánom, hogy forduljon fel az összes Jobbikos!
- Hát te Fletó mit kívánsz? – kérdi a halacska a parton magára maradt Gyurcsánytól.
- Én? Ezek után már nem is tudom – mondja fejét vakarva – Akkor én… egy pohár sört!
 
Miről jutott eszembe ez a régi, de maivá formált vicc? Arról a nyílt levélről, amit Vona Gábornak címzett a Fidesz szókimondó fenegyereke, aki ezzel alaposan magára és az általa alapított pártra haragította az amúgy sem barátságos rangadót játszó fasisztákat. Úgy kiosztja benne Orbán balul – illetve – szélsőjobbul sikerült klónját, hogy még Morvai Krisztinának is jut belőle. Kitálalja, hogy miként dörgölődzött még nyolc éve az egyik kisnövésű a másikhoz a Turul-körben és hová bújtak nagy hazafiságukban, amikor a többiek az utcán bátran elfutottak a rendőrök elől.
 
Majd a magukat szabadságharcosnak tituláló gyerekgyilkosokat osztja ki, akiknek a ténykedéséből nem kér. Felveti a kérdést, hogy mi a különbség - ott belül a lelkükben és a fejükben - a Csintalant összeverő gyávák és a védtelen öregembert megverő cigányok között? Azt sem érti a szerző, hogy mióta lett kényes Morvai Krisztina a „metélt farkincákra”. Ennek kapcsán Hisztina is megkapja Bayertől a magáét. Végül lerántja a leplet, hogy honnan is lehet ennyi kampánypénze a Jobbiknak.
Egyszerűen lopnak!
 
Jól szórakoztam míg olvastam, de ha jobban belegondolunk nem olyan vicces ez a dolog. Viktor látván, hogy hűtlenné vált karrierista csatlósának demagógiája kezd veszélyessé válni az ő kétharmados törekvéseire, lépésre szánja el magát. Elküldi kedvenc tollforgatóját, hogy – „Eriggy fiam! Csapd le a fejét!” Ő pedig megy. És ez – várhatóan - még csak a kezdete a hosszú levelek éjszakájának.
 
Mit tehet ebben a helyzetben egy hozzám hasonló kívülálló?
Kér egy pohár sört.
 

Szerző: Kökényesi Gábor  2010.02.28. 21:20 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jerrymouse.blog.hu/api/trackback/id/tr891798260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.01. 00:04:56

„Eriggy fiam! Csapd le a fejét!”

"Hamar a gazembert...
Fiaim, - B. Zsolti...!"
Ott levágák a Vonát
A király cselédi. -

XD

lüke 2010.03.02. 08:20:31

még jó, hogy éjjel írják
sűrű, sötét éjen..........

greybull 2010.03.02. 10:50:01

Bayer csalhatatlan biztonsággal találja meg azokat a témákat, ahol kussolni kéne (cigányok, zsidók, jobbik, ballik stb.), mert bármit ír, úgyis ő lesz a lúzer. Nekem, amikor egy brit-holland cégnél dolgoztam - na melyik lehetett? - először a következő mondást verték a fejembe: "Add uram Isten, hogy be tudjam fogni a nagy lepcses pofámat, amikor senki nem kérdezett!"
süti beállítások módosítása